20 juni in de winkel: VSV of Daden van onbaatzuchtigheid – door Leon de Winter

In de nieuwe roman van Leon de Winter is Theo van Gogh, de vermoorde columnist en filmmaker, nog steeds niet verder gekomen dan de receptiebalie in het dodenrijk. Om deze fase in zijn bestaan af te sluiten, moet hij een beschermengel worden. De ontvanger van zijn daden van barmhartigheid is de crimineel Max Kohn.

Kohn is een Nederlandse topcrimineel met een slopende hartziekte. In Amerika ontvangt hij het donorhart van een overleden priester, en dat legt verplichtingen op. Hij reist naar Amsterdam voor een confrontatie met zijn grote liefde, een vrouw die al meer dan tien jaar voor hem op de vlucht is.

Tijdens zijn verblijf slaat een groep geradicaliseerde Marokkanen met geweld toe. Nederland wordt ontwricht. Dat is het moment dat Max Kohn, vanuit het dodenrijk zorgvuldig in het oog gehouden, zijn nieuwe leven een beslissende wending kan geven.

In dit boek komen levende en dode personages samen in een genadeloos spannende vertelling. VSV is een virtuoos verhaal over vriendschap en verraad, over trouw aan een ideaal en trouw aan jezelf, over het kwade en het goede. Een roman die je tot de laatste bladzijde gegijzeld houdt.

 

Bestel alvast het boek 'Op zoek naar de Amerikaanse droom'

en krijg toegang tot alle artikelen op de website.

inclusief :

  • Boek 'Op zoek naar de Amerikaanse droom' (ISBN: 978-99904-1-610-7)
  • Columns, interviews en reisverslagen van Leon de Winter
  • Columns van gerenommeerde columnisten, commentatoren en analisten
  • Links naar nog meer interessante artikelen en verhalen
Reacties zijn uitgeschakeld
Lees vorig bericht:
raket3
In Kabul begint een nieuw hoofdstuk over Amerika en Afghanistan

Afgelopen week was president Obama in Afghanistan om de Amerikaanse troepen te bezoeken en om een nieuwe periode in te...

Sluiten