Aan alle HVW-lezers – door Leon de Winter

Beste HVW-lezer,

Aanvankelijk had ik een boek gepland dat in maart, of april, van dit jaar zou verschijnen. Een opmerkelijk boek, omdat ik verwachtte dat Barack Obama een ‘one term president’ zou zijn.

Ik had de stemming bij een cruciale groep van 400.000 conservatieve stemmers onderschat. Zij bleven thuis en gaven in enkele sleuteldistricten Obama een vrije doorgang naar het Witte Huis.

Ik blijf bij mijn mening dat Obama een radicaal-linkse denker is, en ook een briljante strateeg ten aanzien van het electorale spel. Zijn agenda is de transformatie van Amerika in een verzorgingsstaat. Daarmee maakt hij het welbevinden van een groot deel van de bevolking afhankelijk van de overheid – in Europa hebben we de grenzen bereikt van wat een verzorgingsstaat met zijn burgers kan doen, en de problemen waarin we momenteel dreigen te verzuipen spreken voor zich. Maar dat is voor Obama geen obstakel.

Ik heb dus besloten mijn boek later uit te brengen en een veel breder werkgebied te markeren. Obama is één facet van de crisis waarin het Amerikaanse Experiment verkeert. Er is veel meer gaande. Ik zal dus dit jaar ook op reis gaan en belangrijke denkers opzoeken. Voor u.

U heeft mijn boek al gekocht, en daar ben ik u dankbaar voor. Een deel van de kosten van de site kon daardoor gedekt worden. De kosten zijn echter veel hoger, en ik ben degene die die elke maand ophoest. Ik moet dus vanaf volgende week de site ‘openzetten’. Elke lezer kan daardoor de site volgen. Ik hoop advertenties aan te trekken en daarmee enige inkosten te genereren.

Maar u, trouwe lezer, krijgt mijn boek. Eenieder van u ontvangt tzt. een gesigneerd exemplaar. Dat is een hoop werk, maar het feit dat u zo vroeg met mij op reis wilde gaan, wil ik graag belonen.

Maar u moet nog even geduld hebben. Er komen nog veel interessante stukken aan. Ik ben nog net zo nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in Amerika als een jaar geleden. Een tikkie ontnuchterd, dat wel, en nog bezorgder dan ik al was. Maar ook met hoop, om een geliefd woord van de president te gebruiken.

Als de site open is, kunt u veel meer van mij verwachten op deze plek. Elke week, vaak meerder malen. Laat u zich verrassen…

Met hartelijke groet,

Leon de Winter

Bestel alvast het boek 'Op zoek naar de Amerikaanse droom'

en krijg toegang tot alle artikelen op de website.

inclusief :

 • Boek 'Op zoek naar de Amerikaanse droom' (ISBN: 978-99904-1-610-7)
 • Columns, interviews en reisverslagen van Leon de Winter
 • Columns van gerenommeerde columnisten, commentatoren en analisten
 • Links naar nog meer interessante artikelen en verhalen

12 reacties aan “Aan alle HVW-lezers – door Leon de Winter”

 1. misterjong
  1 maart 2013 at 23:55 #

  Ik kijk er naar uit….

 2. hoeberechts1963
  2 maart 2013 at 10:38 #

  Een begrijpelijke stap gezien deze achtergronden. Ik verwacht alleen niet dat openzetten substantieel zal bijdragen aan inkomsten…
  Deze duidelijke uitleg past goed bij online transparantie en flexibiliteit!
  Succes,

  Marc

 3. samuel1
  2 maart 2013 at 11:34 #

  ok dan goed idee

 4. boekenfanaat65
  5 maart 2013 at 11:18 #

  Dank voor de uitleg. wij zullen ons nog even moeten beheersen, maar vertrouwend op een goed resultaat is dat te doen. Good luck Leon

 5. Peter
  11 maart 2013 at 16:20 #

  Zet hem op Leon!
  Geen fijner genot dan uitgesteld verlangen…..:-)

  Peter.

 6. Henk
  13 maart 2013 at 22:24 #

  Veel succes! Met groet, Henk

 7. linda69
  16 maart 2013 at 11:03 #

  Ik kijk er naar uit….ga zo door !!

 8. Michielbom
  17 maart 2013 at 09:59 #

  Dank voor de uitleg. Net als Marc geloof ik als uitgever niet dat open zetten gaat helpen. Integendeel zelfs. De huidige methode is en blijft een unieke wijze om een boek aan te schaffen. Met of zonder handtekening!

 9. romeo164
  19 maart 2013 at 13:08 #

  In het vertrouwen, dat je boek het wachten waard zal blijken zijn, wens ik je succes en een gezonde terugkeer.
  Bedankt voor de info.

 10. Kitty
  26 maart 2013 at 22:38 #

  Leon,
  Ik wacht rustig af.
  Ik heb ook “geïnvesteerd” in de Correspondent.
  Jammer dat je daar ontbreekt maar wie weet.
  Groet,
  Kitty

 11. hannado
  3 april 2013 at 16:31 #

  Veel succes! Bedankt voor de informatie. In spanning wacht ik af.
  Groeten .

 12. ton
  12 april 2013 at 11:26 #

  Succes Leon,

  Kan nog wel even wachten, hoor.

  Veroorloof me echter ook nog een kritische opmerking. Je uitleg klinkt me toch teveel als een smoesje in de oren. Kan niet helpen te denken dat de teleurstelling over Obama’s herverkiezing je energie en inspiratie kost. Hoop dat ik het mis heb.

  Groet, ton.

Geef een reactie

Lees vorig bericht:
Pink Piggy Bank
Bekvechten over bezuinigingen

Meerderheidsleider van de Senaat Harry M. Reid zei donderdag dat het nog niet te laat is om de vernietigende bezuinigingen...

Sluiten