Bekvechten over bezuinigingen

Meerderheidsleider van de Senaat Harry M. Reid zei donderdag dat het nog niet te laat is om de vernietigende bezuinigingen te voorkomen. In een speech verweet Reid de Republikeinen ervan ‘totaal verstard’ te zijn. Volgens de leider van de Senaat is het hen aan te rekenen als de harde bezuinigingen (‘sequester’) morgen ingaan: “Families and businesses across this country are also bracing for the pain of deep cuts to programs that keep our food safe, our water clean and our borders secure,” aldus Reid.

President Obama verwacht vrijdag de Republikeinse leiders van het Congres alsnog over te halen om hogere belastingen te accepteren en zo de ergste bezuinigingen te voorkomen. De Republikeinen vinden dat zij al begin dit jaar hebben toegegeven door in te stemmen met $600 biljoen aan extra belastingen. Het ziet er daarom naar uit dat voorstellen van beide partijen het niet zullen halen in de Senaat. ‘Organazing for Action’ Obama’s organisatie die zijn tweede termijn-agenda promoot, geeft nu al de Republikeinen de schuld van “refusing to compromise.” Senator John Cornyn (R-Tex.) beticht juist de Democraten van onzorgvuldig beleid, omdat zij juist het begrotingstekort dit jaar verder laten oplopen. De klok tikt intussen ongenadig door en de angst onder Amerikanen over de gevolgen van de ‘sequester’ neemt intussen alleen maar toe. Lees het artikel hier. 

 

Bestel alvast het boek 'Op zoek naar de Amerikaanse droom'

en krijg toegang tot alle artikelen op de website.

inclusief :

  • Boek 'Op zoek naar de Amerikaanse droom' (ISBN: 978-99904-1-610-7)
  • Columns, interviews en reisverslagen van Leon de Winter
  • Columns van gerenommeerde columnisten, commentatoren en analisten
  • Links naar nog meer interessante artikelen en verhalen
Geen reacties tot nu toe.

Geef een reactie

Lees vorig bericht:
flaggay
Republikeinen vechten voor homorechten (video)

Meerdere prominente Republikeinen, inclusief oud-topadviseurs van de voormalige president Bush, hebben een brief getekend waarin staat dat homo’s het recht...

Sluiten