Inauguratie #2: een stuk minder magisch

Vanwege de spanningen tussen Obama en de Republikeinen over de fiscale deadline, de crisis in het Midden-Oosten en een seksschandaal van ‘n generaal, is er nog weinig aandacht voor de komende inauguratie van president Obama. Dat heeft niet alleen met de huidige gebeurtenissen te maken: een tweede inauguratie van een president is altijd minder opwinden. En de eerste inauguratie van Obama was zo overweldigend dat die nauwelijks te evenaren is. “You can’t recreate the magic that was four years ago”, zegt Jim Manley, politiekstrateeg voor de Democratische partij.

Toch blijft de inauguratie van de Amerikaanse president een feest voor de democratie en een bewijs dat de overheid continuïteit waarborgt. Hoewel de president niet meer de magie heeft van vier jaar geleden vinden zelfs Republikeinen dat de Obama er een feest van moet maken. Op zo’n een dag voelt Amerika zich ten slotte één natie. Lees het artikel hier.

Bestel alvast het boek 'Op zoek naar de Amerikaanse droom'

en krijg toegang tot alle artikelen op de website.

inclusief :

  • Boek 'Op zoek naar de Amerikaanse droom' (ISBN: 978-99904-1-610-7)
  • Columns, interviews en reisverslagen van Leon de Winter
  • Columns van gerenommeerde columnisten, commentatoren en analisten
  • Links naar nog meer interessante artikelen en verhalen
Geen reacties tot nu toe.

Geef een reactie

Lees vorig bericht:
steen
Bevolkingsexplosie oorzaak geweld Gaza? – door Leon de Winter

Op woensdagavond sprak ik op een solidariteitsbijeenkomst met Israël in een zaaltje in Buitenveldert. Daar kwamen bezorgde mensen bijeen, in...

Sluiten