Republikeinse lesbiennes vechten voor acceptatie

Kathryn Lehman werkte in 1996 voor de Republikeinen en hielp met het schrijven van een wet die federale goedkeuring van het homohuwelijk tegen moest gaan. Nu is Ms. Lehman 53 jaar, niet meer getrouwd en openlijk lesbienne. Zij is nu een lobbyist voor Freedom to Marry, juist fel tegenstander van de wet die zij hielp te ontwerpen. Opvallend is dat Ms. Lehman in 1996 een Republikein was en dat nu nog steeds is.  “I’m trying to break the stereotype that all gays and lesbians, especially lesbians, are Democrats.”

Hoewel een overgrote meerderheid van de homo’s en lesbiennes president Obama steunden, zijn er binnen de Republikeinse partij wel degelijk een aantal die het conservatieve gedachtegoed voor een groot deel steunen. Veel van hen waren voor zei uit de kast kwamen Republikein, voorstander van liberale principes en economisch conservatisme. Opvallend is dat liberale lesbiennes vaak negatiever reageren op Republikeinse lesbiennes dan conservatieve Republikeinen op de andersgeaardheid van leden. Binnen de Republikeinse partij is er een kleine minderheid onder de vrouwen die meer inspraak wil en ervoor pleit dat je zorgeloos uit de kast kunt komen. Lees het artikel hier.

 

Bestel alvast het boek 'Op zoek naar de Amerikaanse droom'

en krijg toegang tot alle artikelen op de website.

inclusief :

  • Boek 'Op zoek naar de Amerikaanse droom' (ISBN: 978-99904-1-610-7)
  • Columns, interviews en reisverslagen van Leon de Winter
  • Columns van gerenommeerde columnisten, commentatoren en analisten
  • Links naar nog meer interessante artikelen en verhalen
Geen reacties tot nu toe.

Geef een reactie

Lees vorig bericht:
flower2
Waar is het boeketje van de NOS? – door Leon de Winter

Ten slotte, ter beëindiging van de onzinnige controverse over de speech die ik vorige week woensdag in Amsterdam bij een solidariteitsbijeenkomst voor...

Sluiten