‘Succes leidt tot nog meer succes’

Terwijl in 2009 iedere town hall meeting over gezondheidszorg werd overspoeld door boze Tea Party-activisten, zijn de vrijwilligers van president Obama een stuk minder fanatiek over wetgeving. Maandag gaan beide partijen weer om de tafel zitten om de dreigende ‘fiscal cliff’ te voorkomen. Obama en zijn team proberen nu de passie bij de vrijwilligers van hun partij op te wekken en zo de Republikeinse partij onder druk te zetten om belastingverhogingen te accepteren. Miljoenen e-mails worden verzonden naar supporters, waarin hen gevraagd wordt via Youtube te reageren over hoe belangrijk belastingverhogingen zijn voor het land.

Hiermee wil Obama de druk op de Republikeinen in het Congres vergroten om de rijken meer te belasten. “If Republicans refuse to move, if they refuse to cooperate, then you’ve got to be willing to engage the American public,” aldus Chris Van Hollen, Democraat uit Maryland. Toch zal de president op moeten passen met het enthousiasmeren van zijn achterban. Hij zal compromissen moeten sluiten en dat zal niet altijd goed vallen bij zijn eigen achterban. Als het Obama lukt om met hun hulp een oplossing te vinden, zal hem dat ook aan andere succes helpen, denken veel Democraten, “Success begets success”. Lees het artikel hier.

Bestel alvast het boek 'Op zoek naar de Amerikaanse droom'

en krijg toegang tot alle artikelen op de website.

inclusief :

  • Boek 'Op zoek naar de Amerikaanse droom' (ISBN: 978-99904-1-610-7)
  • Columns, interviews en reisverslagen van Leon de Winter
  • Columns van gerenommeerde columnisten, commentatoren en analisten
  • Links naar nog meer interessante artikelen en verhalen
Geen reacties tot nu toe.

Geef een reactie

Lees vorig bericht:
militant
Economische ontwikkeling als wondermiddel voor het Midden-Oosten is een fabel (1) – door Barry Rubin

Een lezer vraagt: Ik ben het ermee eens dat democratie en economische ontwikkeling geen wondermiddelen zijn voor het Midden-Oosten, noch...

Sluiten