Broederstrijd

Wat wil de Moslimbroederschap? Het volgende: ‘Allah is ons doel. De Profeet is onze leider. De Koran is onze wet. Jihad is onze weg. Sterven voor Allah is onze vurige hoogste hoop.’

In onze media komen we tegenwoordig de term ‘ gematigde islamist’ tegen. Dat is zoiets als een liberale nazi. Een islamist droomt over een wereld die strikt de regels van de sharia volgt. Naar onze maatstaven een onleefbare, inhumane wereld. De Moslimbroederschap is de oer-organisatie van de islamist. De broederschap werd opgericht in navolging van de fascistische bewegingen in Europa. De stichters waren dan ook bewonderaars van het fascistische model. De contacten met Nazi-Duitsland waren hartelijk.

De regering van Obama heeft alles in het werk gesteld om het beeld te scheppen dat de Moslimbroederschap een traditionele religieus-conservatieve partij was, een soort CDU of een CDA. Dat was gevaarlijk zelfbedrog. Waarom Obama in het voorjaar van 2009 op een van zijn eerste buitenlandse reizen zo hoognodig naar Cairo moest om de gehele islamitische wereld toe te spreken, zal misschien ooit duidelijk worden, maar die reis maakte me onrustig. Zijn speech – ontvangen door de politiek-correcte media als historisch – getuigde al meteen van zijn behoefte om de theologisch-agressieve elementen van de islam onder het kleed te vegen.

Wat duidelijk is, is dat de Arabische volken geen antwoord hebben op de vraag hoe zij kunnen deelnemen aan een dynamische, globaliserende, open wereld. Grote groepen denken dat Allah hen via de Profeet een voorkeursbehandeling zal geven als zij maar zuiver in de leer van de Koran en de sharia denken en leven. Maar zo zit de wereldmarkt van ideeen en produkten niet in elkaar.

In Arabische landen zijn alle bestuursmodellen al uitgeprobeerd – vorstelijke tirannie, militaire junta’s, marxisme, pan-Arabisme – maar het model van de liberale, open samenleving kan niet worden toegepast omdat daarvoor de instituties van de burgerlijke samenleving nodig zijn evenals brede middenlagen met burgerlijke waarden en normen. Die bestaan niet.

We zullen nog lang chaos bloedvergieten gadeslaan. Het is wachten op een Arabische en islamitische Verlichting.

Bestel alvast het boek 'Op zoek naar de Amerikaanse droom'

en krijg toegang tot alle artikelen op de website.

inclusief :

  • Boek 'Op zoek naar de Amerikaanse droom' (ISBN: 978-99904-1-610-7)
  • Columns, interviews en reisverslagen van Leon de Winter
  • Columns van gerenommeerde columnisten, commentatoren en analisten
  • Links naar nog meer interessante artikelen en verhalen
Geen reacties tot nu toe.

Geef een reactie

Lees vorig bericht:
Winter-de-Leon-C-Marco-Okhuizen-at-Hollandse-Hoogte-
Beste Lezer,

Beste Lezer, Ik heb Het VrijeWesten van karakter moeten veranderen omdat de kosten de spuigaten uit liepen. Ik ga hier...

Sluiten